Troicki za SK: Boris je uvek zapažao detalje, uspećemo

ATP 29. nov 201718:30
Podeli:
Dean Mouhtaropoulos, Getty Images

Srpski teniser Viktor Troicki kaže za Sport klub da je saradnja sa Borisom Pašanskim bila njegova ideja i veruje da će u 2018. godini igrati mnogo bolje nego u sezoni za nama.

“Želeo sam prvi put u karijeri da imam mlađeg trenera koji bi me dao novu energiju. Takođe, želeo sam da to bude neko ko se bavio profesionalno tenisom, a Boris je bio 55. na svetu, iskusan je, igrao je velike turnire i to može da mi pomogne. Imamo i sjajan odnos tokom čitave karijere, često smo zajedno trenirali jer smo obojica odrasli u Crvenoj zvezdi“, kaže 31-godišnji Troicki za Sport klub i dodaje:

“Stariji je i mnogo mi je pomagao i tada u svim delovima igre, a pogotovo kada sam bio suspendovan – od tih 365 dana trenirao sam 85% sa njim u Beogradu. Znam ga dobro, znam da je vredan, uvek je neverovatno zapažao detalje u igri i sve tenisere poznaje dobro. Sve to kada sam sabrao i uvideo pozitivne stvari, odlučio sam da krenemo zajedno u saradnju, mislim da ćemo uspeti“.

Godina 2017. profesionalno nije protekla po planu – Viktor nije igrao nijedno finale i pao je na 55. mesto na ATP listi. Zato je srpski teniser već na pripremama.

“Biću još sedam dana na Kopaoniku, to su bazične pripreme, onda idemo na dve-tri nedelje u Monako da uradimo teniski deo priprema. Igraću prvo u Dohi, od prvog januara, zatim slede Sidnej i Melburn. Ove godine sam malo ranije nego obično počeo sa pripremama jer je bilo više vremena – motivisan čekam sledeću sezonu, mislim da mogu više da napravim nego ove sezone jer sam u 2017. imao pehova i padova u igri. Takođe, rodila mi se ćerka, to je nešto najlepše što mi se dogodilo u životu, tako da nisam bio maksimalno koncentrisan na tenis. To se sve videlo po rezultatima, znam da mogu više“, zaključio je Troicki.