Đoković: Agasi i Štepanek će odlično sarađivati

ATP 30. nov. 201722:03 > 22:05
Podeli:
Miralem Čaušević

Češki teniser Radek Štjepanek pridružio se trenerskom timu Novaka Đokovića, što je nekadašnji najbolji teniser sveta potvrdio na Instagramu, preko uživo četa, u kom su obojica učestvovali.

Iskusni Čeh je tako pojačao stručni štab Novaka Đokovića, na čijem čelu će i dalje biti Amerikanac Andre Agasi.

Štepanek se nedavno zvanično oprostio od teniske karijere, a sa Novakom će krenuti da trenira narednih dana u Monte Karlu, i to u sklopu priprema za početak naredne sezone.

Radek je jedan od mojih najboljih prijatelja na ATP turu i uvek me je impresionirao njegov nivo odlučnosti, strasti i ljubavi prema tenisu. Činjenica da je tek nedavno završio tenisku karijeru, u 37. godini, govori dovoljno o tome koliko je bio posvećen i koliko je voleo tenis„, rekao je Novak i dodao:

Andre je predložio da kontaktiram Radeka i sugerisao da nam se pridruži. To je jedan od razloga zbog kojih sam siguran da će njih dvojica odlično sarađivati. Nova sezona samo što nije počela, a čeka me dug put ka povratku na ono gde sam stao. Svesni smo da je potrebno da idem korak po korak, i da nigde ne žurim. Osećam se bolje, jedva čekam da opet zaigram„.

Štepanek i Agasi će putovati i trenirati sa Novakom u zavisnosti od plana koji budu napravili za 2018. i kalendara takmičenja koje Novak tek treba da potvrdi.