Vavrinka: Normanov odlazak je šok, još u tom trenutku

ATP 1. dec 201719:00
Podeli:
Pool/Getty Images

Deveti teniser sveta Stan Vavrinka kaže da mu je osnovni prioritet da mu se koleno u potpunosti oporavi i da neće žuriti sa povratkom na teren.

“Koleno me muči još od Bazela 2016. godine i jedino žalim što nisam prestao da igram još pre sezone na travi, pa se situacija pogoršala. Sada želim da se oporavim posle operacije. Fizički radim jako šest dana od sedam, ali još malo zaostajem sa teniskog aspekta. Cilj mi je da igram Australijan open, čak i ako ne budem na 100%“, rekao je 32-godišnji Švajcarac i dodao:

“Bilo mi je teško da budem na štakama, ali pauza mi je omogućila da se mentalno odmorim posle nekoliko godina u kojima sam išao do krajnjih granica“.

Vavrinka se nedavno razišao sa trenerom Magnusom Normanom, uz kojeg je osvojio sve tri svoje Gren slem titule, i nije mu lako pala Šveđaninova odluka da napusti tim.

“Bilo je to veliko razočaranje, šok. Bio sam u jednom od najgorih trenutaka u karijeri i tada sam očekivao da mogu da računam na drage osobe, tako da me je iznenadio ‘tajming‘ njegove odluke. Za sada radim sa Janikom Faterberom, ali imam listu za dugoročno rešenje, za sledeće tri-četiri godine, možda je Pol Anakon rešenje jer smo dobro sarađivali tokom sezone na travi“, dodaje Vavrinka.

Plan je da Sten, posle Melburna, igra u Roterdamu, Marseju, Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu, a posle toga će napraviti novi plan.