Beker: Ne treba Novaku niko drugi, nije me poslušao…

ATP 7. dec. 201712:51 > 12:52
Podeli:
Dennis Grombkowski/Getty Images

Slavni Boris Beker smatra da su današnji teniseri razmaženi jer su finansijski u potpunosti obezbeđeni.

U biografskom dokumentarcu “Boris Beker – Igrač“, legendarni nemački teniser dotakao se brojnih tema, a poredeći svoju i sadašnju eru, rekao je:

“Tenis koji sam ja igrao i koji se igra sada potpuno je drugačiji. Mi smo bukvalno igrali za goli život. Za to ne postoji knjiga, nema uputstva. Morate sami da se snađete, da osetite emociju, frustraciju, da osetite strah od poraza i nedostatka novca. Sada toga nema. Recimo, bio je jedan meč kada Novak celih deset minuta nije ni držao reket kako treba. Niko to nije primetio, niko nije pisao o tome, ali ja sam video“, kaže Beker.

Posle igračke karijere u kojoj je bio prvi na svetu i osvojio šest Gren slem titula, Beker je od kraja 2013. do kraja 2016. godine bio trener Novaka Đokovića. Saradnja je završena posle šest zajedničkih Gren slem trofeja.

Spekulisalo se o tome da je deo razloga za razlaz bio Pepe Imas, što je Beker i potvrdio.

“Ja ne mogu ništa da radim polovično. Poslednji dobar savet koji sam mu dao jeste da mora da bude sopstveni izvor svetlosti. Ne treba mu neko drugi. Ali nije me poslušao. Sada neki drugi ljudi dobijaju te zrake sunca, neki koji nikada ih do sada nisu dobijali. Meni ne treba svetlost. Ja imam sopstvene izvore svetlosti, ne treba mi njegova svetlost. Ako dam savet Đokoviću, onda je to iz srca i iz dobre namere. Ako radim sa njim, onda želim da radim punim intenzitetom, sa punim poverenjem, ne polovično“, objasnio je Nemac.

Pre nekoliko dana, Pepe Imas je dao intervju za El Pais u kojem je detaljno govorio o svojoj saradnji sa Đokovićem.