"Andre se samo zbog Novaka vratio tenisu"

ATP 7. dec. 201718:47
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images Sport

Australijski teniski trener Daren Kejhil kaže da je oduševljen što je Andre Agasi ponovo u tenisu i ističe da je posebno srećan što se to događa zbog Novaka Đokovića.

Srpski velikan i legendarni Amerikanac počeli su saradnju na Rolan Garosu, a Agasi će biti prvi Novakov trener u narednom periodu.

Kejhil je često u prošlosti govorio pozitivne stvari o Novaku Đokoviću, a verovatno je najpozvaniji da govori o saradnji srpskog tenisera i Agasija kojem je bio i trener. Agasi je uz Kejhila postao najstariji broj jedan u istoriji.

„Mnogo mi se sviđa činjenica da će Andre ponovo biti u tenisu i posebno mi je drago što će to biti zbog Novaka“, kaže Kejhil i dodaje:

„To je slična situacija kao sa mnom i Simonom, jer mi se Simona zaista svidela kao osoba. Andre i Novak su prvo razgovarali telefonom i tako se upoznali. Na Rolan Garosu su proveli sate zajedno razgovarajući o tenisu i životu. Andre ima izuzetno poštovanje za Novaka, sada su već zaista dobri prijatelji i dobrim delom Andre ovo radi samo zato što mu se sviđa Novak.“

Đoković nije igrao od Vimbldona, a povratak je najavio za kraj decembra i egzibiciju u Abu Dabiju.