Čilić se zaigrao, pa pobedio

ATP 15. jan 20188:42 > 8:43
Podeli:
Daniel Pockett/Getty Images Sport

Hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je na startu savladao kvalifikanta iz Kanade Vaseka Pospišila sa 6:2, 6:2, 4:6, 7:6 (7:5).

Morao je Čilić pošteno da se namuči i zaradi poene kako bi savladao 105. tenisera sveta. Gotovo tri sata trebalo je šestom favoritu turnira da se izbori sa nezgodnim Kanađaninom. Ipak, na kraju je uspeo da se izbori sa pritiskom i slavi posle četiri seta.

Odlično je serviro Hrvat na početku meča, bio je precizan u 92% slučajeva kada je prvi put ubacivao loptu u igru. Bio je dovoljno koncentrisan i u razmenama.

Prilično dobar bio je i Posopišil, ali mu je drugi servis bio znatno slabiji od prvog, zahvaljujući čemu je Ćilić čak 19 puta bio u prilici da mu oduzme servis.

Jasno je od početka bilo da šesti teniser sveta ne želi da se zadržava dugo na terenu, pa je odmah napao servis rivala. Do prvog brejka je došao u šestom gemu, da bi još jednom oduzeo servis rivalu u osmom.

Slično je bilo i u nastavku. Kontrolisao je hrvatski teniser dešavanja na terenu sa osnovne linije, da bi uz dva brejka duplirao prednost u setovima.

Ipak, pustio je ruku u četvrtom Pospišil. Bio je precizniji, bolje se kretao, te nije dozvolio rivalu da mu pripreti. U sedmom gemu je napravio jedini brejk, čime je značajno produžio meč.

Lomilo se i u četvrtom setu, u kome je odlučivao dodatni gem. Iskustvo je bilo na strani Hrvata, ali nije se predavao ni Kanađanin. Ipak, znao je šta će i kako u odsudnim trenucima Čilić, pa je dobio dodatni gem sa minimalnih 7:5.