Lacko "otpisao" Miloša Raonića već u prvom kolu

ATP 16. jan 20184:39 > 4:48
Fiona Goodall, Getty Images Sport

Veliko iznenađenje napravio je drugog dana Australijan Opena Lukaš Lacko koji je eliminisao Miloša Raonića.

Lukaš Lacko je nakon četiri odigrana seta i borbe koja je trajala tri i po sata izbacio Miloša Raonića pobedom 6:7, 7:5, 6:4, 7:6.

Raonić je na turniru bio 22. nosilac i vratio se na teren nakon višemesečnog odsustva zbog povrede, ali je takmičenje u Melburnu završio već na prvoj prepreci.

Raonić jeste odservirao 36 asova, ali je napravio i šest duplih servis grešaka. Lacku je svakako u prilog išla odlična realizacija prvog servisa kao i sigurna igra u situacijama kada je branio ili napadao brejk lopte.

Po jedan brejk su razmenila dvojica igrača u prvom setu koji je nakon skoro sat vremena rešen u taj brejku. U drugom setu, Lacko je uspeo da nadigra Raonića i u 12. gemu dođe do brejka za 1:1 nakon čega je dodatno dobio na samopouzdanju i nastavio da igra u svom ritmu i u trećem setu koji je ponovo odlučen jednim brejkom. U četvrtom setu je Raonić u desetom gemu spasio meč loptu, ali ispadanje sa turnira nije mogao da izbegne u taj brejku. 

Žulijan Beneto je slavio sa 3:1 protiv Japanca taro Danijela (6:7, 7:6, 6:4, 6:1), a Marton Fučovič je bio bolji od Radua Albota 6:2, 6:3, 4:6, 7:5.