Vavrinka: Divno je vratiti se!

ATP 16. jan. 201813:57 > 14:10
Podeli:
Mike Stobe/Getty Images for USTA

Sten Vavrinka, koji je u prvom kolu Australijan Opena bio bolji od Rikardasa Berankisa (6:3, 6:4, 2:6, 7:6), zadovoljan je svojom borbom i osvojenim mečom, kao i činjenicom da se njegovo koleno dobro oseća.

https://twitter.com/halkbet_eng/status/953239990930206720

Osmi reket sveta nije krio oduševljenje zbog toga što se posle šestomesečne pauze vratio i dobio jedan vrlo težak i neizvestan meč.

Divno je vratiti se. Divno je pobediti, naravno. Meč je bio težak u svim aspektima igre, zahtevao je mnogo energije. Sve u svemu, srećan sam što sam igrao jedan ovakav meč, što sam se borio i osvojio ga„, istakao je Vavrinka, koji se požalio na bol koji i dalje oseća:

Osećam bol, to je sigurno. Zavisi od načina na koji se krećem i kolikom pritisku izlažem koleno. Mislimd a sve to ide kako treba, a to je najvažnije od svega. Raduje me činjenica da mi je koleno bolje, da mogu da igram pod stresom i bez oklevanja. Dobro se osećam i posle tri časa igre, što je sjajno„.

Upitan da li će u predstojećoj sezoni zbog povrede pažljivo birati turnire na kojima će se pojavljivati, 32-godišnjak je rekao:

Videćemo, ali ne mislim da ću promeniti mnogo toga. Planiram upravo suprotno, da igram više ukoliko mi koleno to bude dozvoljavalo jer sam bio odsutan šest meseci. Prvo sam želeo da dođem ovde i da vidim da li mogu da igram. Dobio sam prvi meč i sada ću da se fokusiram na ovaj turnir. Znam da me posle toga čeka još mnogo posla. Moram da budem strpljiv, očekuje me još mnogo treninga da bih se vratio na svoj nivo igre„, zaključuje Vavrinka.

Vavrinka je 2014. godine osvojio AO, a za prolaz u sledeću rundu će se boriti sa Tenisom Sandgrenom.