Zverev: Pitajte Novaka šta misli, ja sam ovde da igram

ATP 16. jan 201815:32 > 15:51
Podeli:
Matthew Stockman, Getty Images Sport

Nemački teniser Aleksandar Zverev, koji se plasirao u drugo kolo Australijan opena pošto je u tri seta savladao Tomasa Fabijana (6:1, 7:6, 7:5), istakao je da se tokom meča odlično osećao i prokomentarisao je navode medija da podržava Novaka Đokovića i njegovu ideju o povećanju nagradnog fonda.

Prvi set je bio jako dobar. Imao sam osećaj kao da sam na treningu ili u pripremnoj nedelji, koja je bila zaista odlična. Onda sam postao malo aljkav, ali to je normalno. U pitanju je manjak mečeva. Drago mi je da sam uspeo da se izborim za prolaz i nadam se da će biti bolje u sledećem kolu„, istakao je Zverev.

Na konstataciju novinara da je podržao Novakov predlog o formiranju novog sindikata tenisera i povećanju nagradnog fonda, Zverev je odrično odgovorio.

Ne znam odakle to sve dolazi. Mi igrači sa ATP liste smo imali sastanak u petak i u subotu. Svi su bili prisutni, pa i ja. Novak je najviše pričao. Iako ja nisam kazao ni reč na to što je rekao, moje ime se pojavilo negde u novinama. Ne znam odakle to, ja nisam ni za, ni protiv. Bio sam tamo kao i svi ostali, Nemam formiran stav o tome jer je to bio prvi put da se o tome razgovaralo. Svi su slušali i to je bilo sve„, istakao je 20-godišnjak.

Upitan da li smatra da nagradni fond treba da bude veći, kada se uzme u obzir NBA liga, što je poređenje koje je Novak napravio, Zverev je kazao:

https://youtube.com/watch?v=aJvOyTROyfY

Ovde sam da bih igrao. Pitajte Novaka šta misli tim povodom, ja sam ovde da igram i srećan sam zbog toga što igram na velikim terenima. Srećam sam da igram protiv svojih protivnika, uživam u tome. Moj cilj je da ovde dobijem mečeve i da ne razmišljam o mnogo stvari„, istakao je Zverev, čiji je sledeći protivnik njegov zemljak i 62. reket sveta Peter Gojovčik.

On je neko ko odlično igra na tvrdoj podlozi. Mislim da je dobro igrao i u Oklandu. Radujem se da igram sa njim, videćemo kako će meč proći„, zaključio je Zverev.