Troicki: Lista mi bode oči, nervira me svakog dana

ATP 17. jan 201814:10 > 14:15
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images

Posle poraza od Nika Kirjosa u drugom kolu Australijan opena (7:5, 6:4, 7:6), srpski teniser Viktor Troicki naglašava da nije zadovoljan početkom sezone, ali da ima vremena da se situacija popravi.

“Generalno, on je bio sigurniji i čvršći, servirao je dosta bolje. Borio sam se koliko sam mogao do kraja, mogao sam možda bolje da odigram u nekim trenucima, ali jako je teško igrati protiv tenisera kao što je on – na svoj servis ne daje mnogo šansi i onda je automatski pritisak na rivalu, moraš da držiš servis. I pre meča sam rekao da je jedan od najboljih servera na svetu, to je definitivno potvrdio – stao bih skroz pozadi i opet bi mi lupao asove kao da to nije ništa. Čak i kada bih znao gde ide lopta, često se dešavalo da ništa ne mogu da uradim”, kaže Troicki.

U gemu u kojem je izgubio servis u prvom setu Viktor je napravio dve vezane dvostruke greške.

 “Tada mi je pao drugi servis, ne znam zašto, ali nisam ga lepo osećao tokom celog meča. Imao sam problema sa izbačajem i od tog trenutka počeo sam da serviram pasivno”.

 Na pitanje može li Kirjos, koji u sledećoj rundi igra sa Congom, da dogura daleko, Viktor odgovara:

 “Može on svašta, ali može i da izgubi u drugom kolu kao prošle godine, sve zavisi da li hoće ili neće. Ove sezone deluje mi naoštreno, videlo se i u Brizbejnu gde je osvojio titulu, a i ovde. Igra veoma jak, agresivan tenis i vrlo je teško spremiti se za njega. Rafa npr. radi sjajno to što radi, ali barem znaš šta radi i možeš da spremiš neku taktiku. Sa Kirjosom smo nešto spremili, ali je on nepredvidljiv i zato je teže taktiku sprovesti u delo”.

Clive Brunskill Getty Images Sport

U taj brejku je Viktor nehotice pogodio lopticom u glavu sudiju Džejmsa Kiotavonga.

 “Srećom, nisam jako, mada jeste bilo precizno. Nije strašno, ali krivo mi je, izvinio sam mu se, on je dobrica, uvek je bio dobrica”.

 U prva četiri meča u 2018. godini Troicki je ostvario samo jednu pobedu.

 „Nisam zadovoljan naravno. U Sidneju sam igrao dobar meč sa Dolgopolovom, bilo je 50-50, otišlo je na njegovu stranu u jako dugom meču, a ovde je Kirjos ipak favorit. Nisam smeo sebi da dozvolim jedino poraz u Dohi (od Beretinija). Najviše me boli što gubim dosta bodova i što padam na ATP listi, to mi bode oči, nervira me iz dana u dan i moram to da promenim kako znam i umem”, naglašava Troicki i dodaje:

“Najvažnije je ipak da osećam da je igra tu koliko-toliko, treba mi da vežem samo nekoliko mečeva kako bih dobio samopouzdanje, onda ću se polako vratiti na dobar put. Slede dvoranski turniri u Evropi, igraću Sofiju i Roterdam – nisam imao uspeha u prethodnih godinu-dve, ali ranije jesam i znam da mogu dobro da igram tamo, treba maksimalno da se koncentrišem i da nastavim sa napornim treninzima”.

Troickom je najbolji plasman u karijeri 12. mesto, a trenutno je na 65. mestu.