Edberg: Samo Rafa i Novak mogu da pariraju Rodžeru

ATP 26. feb 201814:14 > 14:14
Podeli:
Elsa Getty Images Sport

Bivši trener Rodžera Federera i legendarni teniser Stefan Edberg istakao je da niko sem Rafaela Nadala i Novaka Đokovića neće moći da sustigne rekorde Švajcarca u narednih 10 do 15 godina.

Federer je prošle sezone, posle gotovo pet godina, osvojio Gren slem titulu, pošto je trijumfovao na Australijan Openu, a potom je dodao još dve. Iza njega su po broju najvećih titula, od aktivnih igrača, ostali Rafael Nadal sa 16 i Novak Đoković sa 12.

„Bilo je mnogo velikih igrača kroz istoriju ali ako pogledate njegov učinak, broj sedmica na prvom mestu i broj osvojenih Gren slem titula, shvatićete da je Federer verovatno najbolji svih vremena“, kazao je Edberg i dodao:

„Ako postoji igrač koji bi mogao da uradi nešto slično onda je to Rafael Nadal. Dovoljno je mlad da bi ostvario takve rezultate, samo ako bude zdrav. Imamo i Novaka Đokovića, koji je osvojio značajan broj Gren slemova. To su dva igrača koja mogu doći do brojke 20. Ali dug put je pred njima, gotovo nemoguć. Osim toga, ne vidim da bi iko u narednih 10 do 15 godina mogao da ponovi išta slično.“

Švajcarac se posle osvojene titule u Roterdamu vratio i na prvo mesto ATP liste na kome je proveo punih 304 nedelja.