SK: Novak u Majamiju bez Štepaneka i Agasija

ATP 20. mar. 201812:21 > 12:22
Podeli:
Adam Pretty, Getty Images

Novaka Đokovića na turniru iz Masters 1000 serije u Majamiju neće pratiti nijedan od dvojice trenera - ni Radek Štepanek ni Andre Agasi.

Dogovor sa Agasijem poznat je od ranije – Amerikanac prati Novaka na Gren slem turnirima, ali redovno se čuju telefonom pre i posle mečeva i dogovaraju se u vezi sa svime.

Sa druge strane, Štepanek je zatražio i dobio Novakovu dozvolu da se vrati u Češku iz privatnih razloga. S obzirom na to da je Đoković, posle ranog poraza u Indijan Velsu, u poslednjem trenutku doneo odluku da nastupi i u Majamiju, rešio je da pusti Štepaneka u domovinu.

Uz agente IMG Edoarda i Elenu, sa Novakom će na Floridi biti i Dejvid Daglou, čovek koji je na čelu „Dag Athletic Group“ i koji će biti Đokovićev novi fizioterapeut.

Kako je potvrđeno za Sport klub, Daglou već nekoliko meseci sarađuje sa Đokovićem, a ideja vodilja njegove grupe stručnaka jeste lišavanje bola bez primene lekova uspostavljanjem ravnoteže u telu.

Zbog toga je Novak promenio pokret pri servisu, isteže se na drugačiji način, a teorija Dagloua i njegove grupe jeste da bolovi u laktu imaju veze upravo i sa izgubljenim balansom mišića u telu.

Sa DAG sarađuju mnogi sportisti, najviše igrači američkog fudbala, golfa i bejbola, a na njihovom zvaničnom sajtu nalazi se i izjava zadovoljnog klijenta Kajla van Noja, momka koji je osvojio Superboul sa Nju Ingland Petriotsima.

Pod nadzorom Dejvida Dagloua rade brojni sportisti širom SAD. Najviše klijenata ta kompanija ima u svetu američkog fudbala, bejzbola i golfa. Jedan od najpoznatijih sportista kojima je Daglou pomogao je Kajl van Noj. Reč je o čoveku koji je osvajao Superboul sa Nju Inglend Patriotsima, a koji je imao mnogo problema na startu profesionalne karijere kada je stigao u Detroit.

„Daglou je došao i pokazao mi zašto sam povređen, kako su povrede iz prošlosti povezane sa sadašnjom. Počeli smo da radimo vežbe koje do tada nikada nisam ni radio ni video, izolovali smo sve mišiće na kojima je trebalo da radim kako bi povratio balans, a da pritom nismo u to uključivali povređene delove tela. Bio je to rad, pravi rad“,kaže između ostalog Van Noj.

Novak je u Majamiju osvojio šest titula (2007, 2011, 2012, 201, 2015. i 2016), a sada će se u drugom kolu sastati sa boljim iz meča Benoa Per – Miša Zverev.