Iz Eštorila zovu: Nole, dođi makar na čaj

ATP 30. mar 201811:09 > 11:09
Daniel Pockett/Getty Images Sport

Direktor turnira u Eštorilu Žoao Zilhao otkrio je da jednu specijalnu pozivnicu čuva za najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Prvi vajld kard dobio je Australijanac Aleks de Minaur. Ostali nisu podeljeni, ali je direktor turnira otkrio da se bar jedna čuva za vrhunskog igrača.

„Moramo da budemo oprezni kada delimo specijalne pozivnice i sačekamo neke vrhunske igrače koji trenutno prolaze kroz lošiju fazu, poput Novaka Đokovića, Keija Nišikorija i Stana Vavrinke. Međutim, pratimo igrače i koji su u formi, kao što je Huan Martin del Potro. Sve to je, ipak, još hipotetički“, kazao je Zilhao i dodao:

„Biće teško sa Delpom jer je u ovom momentu on jedan od najboljih. Svesni smo da nismo turnir iz serije 500 ili 1000. Ipak, želimo da se lepo predstavimo, da imamo igrača iz Top 10, nekoliko iz Top 20 i 30, i dobre portugalske tenisere.“

Direktor turnira u Eštorilu istakao je i da će Novak Đoković imati prednost u odnosu na sve ostale.

„Zaista želim da pomognemo tenisu u Portugaliji. Ipak, veliki igrači imaju prednost. Nećemo uputiti poziv Portugalcu, ako imamo priliku da dovedemo nekog od igrača koje sam pomenuo. Bilo bi sjajno da imamo Đokovića, čak iako bi samo popio čaj ili odradio Lakosta trening. Trenutno nije u najboljoj formi, ali je i dalje velikan ovog sporta.“

Turnir je na programu od 30. aprila do 6. maja, a pripada seriji 250.