Đererer kao stena, posle preokreta u polufinalu

ATP 4. maj. 201821:38 > 21:51
Podeli:
Dennis Grombkowski, Getty Images Sport

Laslo Đere izjednačio je najbolji rezultat karijere na ATP turu, pošto se plasirao u polufinale turnira iz serije 250 u Istanbulu pobedivši Italijana Paola Lorencija posle tri seta i više od tri sata.

Odlično je počeo Đere, napravio startni brejk i držao ga sve do osmog gema, kada je Italijan izjednačio na 4:4. Do kraja su obojica čuvali servis i igrao se taj brejk. Na kraju je slavio Lorenci 7:5, ali utisak je da je imao mnogo sreće i da je više Đere više izgubio prvi set nego što ga je Italijan dobio.

Đere je i u drugom setu startovao brejkom, ali ga je momentalno izgubio. Ipak, 110. teniser sveta uspeo je da prelomi u 12. gemu, napravi brejk i dobije set 7:5 za izjednačenje. Za razliku od prva dva u trećem setu brejka nije bilo sve do sedmog gema, a prvi ga je, ovog puta, napravio Lorenci. Imao je tri vezane brejk lopte, Đere je spasao dve, ali je onda pogrešio i dozvolio protivniku da u nezgodnom trenutku stekne prednost.

U tim trenucima primetno je bilo da je predstavnik Srbije umoran, ali i pored toga demonstrirao je karakter. Uzvratio je u narednom gemu i izjednačio na 4:4. Stigao je prvi do meč lopti u 10. gemu i to dve, ali ih je obe spasao 76. igrač na ATP listi. Odluka je pala u taj brejku, a baš tada je Đere demonstrirao najjače udarce. Nije se plašio da gađa linije i uglove i to mu je na kraju donelo veliki trijumf pošto je dobio taj brejk 7:3 i posle tri sata i 16 minuta izborio tek drugo ATP polufinale.

Protivnik Đereu u polufinalu biće Malek Džaziri iz Tunisa a jedini prethodni duel iz 2016. dobio je Đere. Prethodno polufinale igrao je prošle godine, takođe na turniru serije 250 u Budimpešti. 

U drugom polufinali sastaju se Taro Danijel, koji je u tri seta savladao Dutru da Silvu, i Žeremi Šardi sa ostvarenom najubedljivijom pobedom u četvrtfinalu, pošto je sa dva puta po 6:2 izbacio Italijana Fabijana.