Karlović i Bedene već pakuju kofere u Hertogenbošu

ATP 11. jun. 201817:55 > 18:16
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Ivo Karlović je u prvom kolu Hertogenboša poražen od Robina Hasea 2:1 (7:6, 6:7 i 6:3) dok je Slovenac Aljaž Bedene izgubio od Rumuna Marijuša Kopila takođe u tri seta (6:7, 7:6 i 6:3)

Hrvatski teniser je poražen u prvom setu protiv Robina Hasea, a u tom delu igre teniser koji je bio u poziciji da prima servis nije došao čak ni do izjednačenja. U taj brejku je Holanđanin napravio dovoljno mini brejkova i vođstvo od 5:1 nije ispustio. 

U drugom setu takođe nije bilo brejkova, mada je Hase imao dve brejk lopte ali je Karlović ipak uspeo da ih spase. Te brejk lopet Holanđanin je imao pri rezultatu 3:3. Karlović je najpre u taj brejku vodio 4:0, da bi Hase to stigao, ali je Hrvat ipak dobio taj deo meča 7:5.

U trećem setu Hase koristi prvu brejk loptu pri rezultatu 2:1, a već u narednom je Ivo Karlović mogao da vrati brejk ali svoju jedinu brejk šansu u meču nije iskoristio. Do kraja je Robin Hase držao servis i dobio treći set 6:3. U narednom kolu Hase igra protiv boljeg iz meča Bernard Tomić Markos Bagdatis. 

Michael Dodge/Getty Images

Aljaž Bedene je za razliku od Karlovića dobio prvi set protiv Kopila u setu u kom je bila samo jedna brejk lopta i to za Rumuna. To je bila i šansa Kopilu da uzme prvi set, tu situaciju nije iskoristio što mu se vratilo u taj brejku kog je izgubio 8:6.   

U drugom setu je bilo pregršt brek prilika ali nijedna nije iskorišćena. Slovenac je čak imao i dve meč lopte pri vođstvu 5:4, ali ih nije iskoristio. Posle toga je Marijuš odveo set u taj-brejk u kom je i slavio 7:4.

Aljaž Bedene je odmah treći set počeo gubitkom servisa, a posle toga je Marijuš Kopil držao prednost do kraja i slavio je 6:3. 

Naredni rival Rumunu, inače 94. igrač sveta, je Japanac Juiči Sugita.