Novak za trofej u Kvinsu: Čilić je drugačiji na travi

ATP 23. jun 201819:23 > 19:41
Podeli:
Marc Atkins/Getty Images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Žeremija Šardija u polufinalu turnira u Kvinsu (7:6, 6:4), pa će u finalu igrati protiv Marina Čilića, sa kojim u dosadašnjim duelima ima skor od 14 pobeda i jednog poraza.

Novak je od Čilića izgubio na betonu u Parizu 2016. godine, a sada ća biti na velikim iskušenjima na travnatoj podlozi Kvinsa, koja će ići na ruku odličnom hrvatskom serveru. 

„Ovo je za mene poseban trenutak. Nadao sam se da ću stići do finala jer sam naporno radio za to. Sada mogu da se borim za trofej jednog od najznačajnijih turnira u sezoni na travi, što mi puno znači. Veoma sam zadovoljan kako sam igrao tokom protekle nedelje u Kvinsu“, rekao je Đoković i nastavio:  

„Drugačije je kada igrate protiv Čilića na travi. Igrali smo na Vimbldonu i on je drugačiji kada je na travi. Poslednjih nekoliko godina je u životnoj formi, a dostigao je i najbolji renking. Verovatno da igra najbolje u karijeri“.

Novak će igrati za svoju 69. titulu u karijeri i 802. pobedu, a u ukupno svom 99. finalu ATP turnira. 

„Ključ će biti u dobrom riternu, jer je njegovo najvažnije oružje njegov servis. Na travi ga koristi veoma precizno. Ja ću da pokušam da osvojim što više lakih poena na svoj servis. Lakše je reći nego uraditi, ali ja u sutrašnji meč ulazim znajući da će biti veoma teško, ali i veoma izazovno“, zaključio je Novak. 

Finale Kvinsa je na programu u 15,30 u nedelju, a možete ga pratiti u direktnom prenosu na Sport Klubu 2.