Oglasio se i Novak: Da je sudija pogledao VAR…

ATP 24. jun 201811:21 > 11:26
Marc Atkins/Getty Images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković u nedelju od 15:30 časova igra finale turnira u Kvinsu protiv Marina Čilića, a uoči tog duela Novak je prokomentarisao i spornu situaciju iz utakmice Srbije i Švajcarske na Mondijalu u Rusiji.

Milennium – sponzor vesti sa Svetskog prvenstva

Sada već dobro poznata situacija iz drugog poluvremena duela, kad je Aleksandar Mitrović u zagrljaju dvojice rivala pao u šesnaestercu Švajcarske, a sudija Feliks Brih dosudio faul u napadu, izazvala je brojne polemike.

Fudbalski savez Srbije je uložio žalbu FIFA, najveći deo fudbalske javnosti saglasan je da je Brih napravio veliku grešku, a sada se oglasio i Đoković.

Sve je moglo da bude drugačije da je sudija pokazao na penal. Ne znam zašto nije pogledao VAR, kad ima tu mogućnost“, kazao je Novak.

On je dodao i da uvođenje VAR u fudbal predstavlja pravo osveženje, te da apsolutno podržava takvu odluku FIFA

„Generalno, mislim da je tehnologija dobro korišćena do sada, ali postoje i ovakve situacije kad sudije mogu da pogledaju VAR, a to ne učini. Tako da, i dalje je sve u njihovim rukama„, zaključio je Srbin.

Srpski teniser će se u boriti za prvi trofej posle godinu dana. Prethodni je osvojio u Istbornu 2017. Direktan prenos finala možete pratiti uz Sport Klub 1.