Federer: Ako moja porodica bude nesrećna…

ATP 26. jun 201820:15 > 20:17
Getty Image/ Simon Hofmann

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da ne može da potvrdi kada će završiti karijeru, ali da ima jasne životne planove posle okončanja teniske karijere.

Federer je u finalu ATP turnira u Haleu poražen od hrvatskog tenisera Borne Ćorića i na taj način je prvo mesto na ATP listi prepustio Špancu Rafaelu Nadalu.

Švajcarac je istakao da postoji nekoliko faktora koji će odlučiti o tome kojim tokom će ići njegov život posle okončanja karijere.

„Moja porodica će u najvećoj meriti odlučiti o tome koliko još dugo mogu da se bavim tenisom. Ako osetim da su moja deca nesrećna, ako sam povređen, ako moja supruga, koja me je do sada uvek podržala, nije srećna, veoma brzo ću završiti karijeru„, objasnio je Federer i dodao:

Najvažnija stvar je da osetiš kada je dosta. Kada ti sve postane monotono i postane rutina, onda treba prestati. Za sada dobro balansiram između svih stvari u životu. 17 godina sam igrao u punoj snazi svake godine od januara do novembra. Sada moram malo da kalkulišem, ali zato želim da ljudima koji plate kartu za neki turnir omogućim da uživaju u mojoj igri“.