Bostad: Verdasko i Fonjini u polufinalu

ATP 20. jul. 201818:43 > 18:52
Podeli:
Tom Dulat/Getty Images

U polufinalu ATP turniru u Bostadu su Fernando Verdasko, Fabio Fonjini, Rišar Gaske i Henri Laksonen.

Fernando Verdasko je savladao Pabla Karenja Bustu 2:0 po setovima 6:4 i 6:2. Verdasko je svom zemljaku oduzeo jedan servis u provm setu što mu je bilo dovoljno da dobije taj deo meča, a u njemu je uspeo da spasi tri brejk lopte. U drugom setu je odmah oduzeo servis Karenju Busti pa mu je to trasiralo put ka pobedi i polufinalu. 

Njegov rival u tom meču će biti Fabio Fonjini koji je u četvrtfinalu dobio Federika Delbonisa takođe u dva seta. U prvom setu koji je trajao 44 minuta, Italijan je napravio dva brejka i vodio je 5:2, ali je Argentinac uspeo da napravi ribrejk. Ipak Fabio dobija prvi set, posle čega je u drugom čak tri puta oduzeo servis protivniku. 

Kasper Rud nije bio velika pretnja Rišaru Gaskeu koji je takođe dobio meč u dva seta. Prvi set je Francuz morao da dobije u taj-brejku u kom je bilo 7:4, dok je u drugom tri puta oduzeo servis Norvežaninu posle čega je bilo 6:2. 

Najuzbudljivije je bilo u duelu Simonea Bolelija i Švajcarca Henrija Laksonena. Boleli je posle četiri gema u provm setu napravio prednost brejka što je održao do kraja i tako je poveo 1:0. Bilo je tada 6:3, da bi Laksonen drugi set dobio 6:2, uz dva napravljena brejka. Jedan na početku jedan na kraju seta. U trećem je Boleli vodio 3:0, posle čega se njegova igra urušila te je 148. igrač sveta dobio šest od preostalih sedam gemova u meču i zakazao sebi polufinale sa Gaskeom.