Majer i Basilašvili pobedama od 2:1 u finalu Hamburga

ATP 28. jul 201819:44 > 19:47
Podeli:
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Leonardo Majer je savladao Jozefa Kovalika u prvom polufinalu u tri seta, po setovima je bilo 6:7, 6:4 i 7:6, dok je Nikoloz Basilašvili dobio Nikolasa Harija po setovima 7:5, 0:6 i 6:1.

U prvom setu Kovalika i Majera nije viđena nijedna brejk lopta i gemovi su uglavnom bili brzo završavani. Odlučio je zato taj-brejk u kom je Leonardo Majer vodio 6:3 i imao je set lopte ali je Slovak okrenuo rezultat i dobio 8:6.

To nije poremetilo Argentinca koji je odmah na startu drugog seta napravio brejk. Tu prednost je održao do kraja seta kog je dobio 6:4. 

U trećem opet nije bilo brejkova, a viđene su samo tri prilike da neki od teinsera izgubi svoj servis. Taj-brejk je obilovao mini-brejkovima, imao je Kovalik prvi meč loptu na 6:5, ali je na kraju Majer dobio 9:7.

U finalu će on igrati protiv Basilašvilija koji je prvi izgbuio servis u duelu protiv Čileanca Harija. Brejk prednosti Nikoals je imao do pred kraj prvog seta kada je izgubio dva servisa i Nikoloz Basilašvili dobija taj deo meča 7:5. 

Neshvatljiv pad je Gruzijac imao u drugom setu u kom nije uzeo ni gem, a u poslednjem se umalo revanširao svom rivalu. Napravio je dva brejka i vodio je 5:0, ali je ipak Hariju dozvolio jedan gem. 

U nedelju na Sport Klubu 2 možete da pratite finale između Basilašvilija i Majera i to od 15 časova.