"Svi izgledaju bedno u poređenu s Velikom četvorkom"

ATP 5. avg. 20188:38 > 8:39
Podeli:
Getty images/Brendon Thorne

Legendarni australijski teniser Pat Keš ocenio je da su Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari 'podigli lestvicu toliko visoko', da nije siguran da će iko moći da u budućnosti ponovi isto.

Švajcarac, Španac, Srbin i Britanac su zajedno osvojili 53 Gren slem titule od 2003. godine, a bili su dominantni u na ostalim većim turnirima. Ove sezone su teniski velikani ponovo na vrhuncu pred sezonu na betonu, izuzev Marija koji se tek vraća posle oporavka od operacije kuka.

Iako je pomenuta Velika četvorka ispisala novu istoriju belog sporta, šampion Vimbldona iz 1987. godine Pat Keš smatra da njihova dominacija ima i lošu stranu.

„Postavili su lestvicu toliko visoko da je pitanje hoće li iko ikad biti poput njih. Svi izgledaju bedno u poređenju s njima. Da biste bili prvi na svetu morate da budete konstantno dobri, svake nedelje, i ne znam koja je tajna toga. Govorimo da je vreme na strani mladih igrača, međutim, postajemo umorni od toga“, ocenio je Keš.

S obzirom na sve rečeno, mlađi teniseri put traže kroz turnire nižeg ranga. Tako će u Vašingtonu Aleksandar Zverev i Aleks de Minaur odigrati najmlađe finale na ATP turu još od 2007. godine, kada su se za titulu u Indijan Velsu tada borili 21-godišnji Nadal i godinu dana mlađi Novak Đoković.