Edberg: Rodžer je uzeo 3 Slema sa 36, to je neverovatno

ATP 1. okt 201822:01 > 22:03
Podeli:
Al Bello, Getty Images Sport

Nekadašnji najbolji teniser sveta Stefan Edberg kaže da su uspesi koje je Rodžer Federer pravio u poznim igračkim godinama neverovatni.

Iskusni Švajcarac (37) od 2012. do 2017. nije imao Slem titulu, da bi zatim osvojio dva Australijan opena u nizu i Vimbldon prošle godine.

Rodžer i dalje voli ovu igru i motivisan je. Čak i kada smo počeli da sarađujemo bio je gladan. Želeo je da napreduje i da igra tako da može da osvoji još neki Gren slem. Sa 33, 34 godine bio je jako blizu da osvoji neki trofej. Zatim je napravio pauzu i odjednom osvojio tri titule. Stvarno je neverovatno da to uradite sa 36 godina„, izjavio je Edberg.

Edberg i Federer su sarađivali u sezoni 2014/2015, što je jedini trenerski posao Šveđanina do sada.

Bio sam van Tura, imao sam neke kontakte ali ne previše, i onda me je pozvao Federer i time napravio veliku promenu u mom životu. To je bio pravi izazov, da se vratim na Tur. Bio sam mu nešto kao mentor-trener. Želeo je da promeni nešto. Zamenio je rekete i počeli smo da menjamo neke stvari u igri„, dodao je osvajač šest GS titula

Pred Federerom je Masters u Šangaiju gde će braniti titulu osvojenu prošle godine. Taj turnir na programu je od sedmog do 14. oktobra.