Đoković: Navratilova je inspirisala moj povratak

ATP 9. nov 201819:52 > 19:56
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Prvi teniser ATP liste Novak Đoković gostovao je u emisiji Džonatana Rosa i govorio o tome koja mu je teniska legenda pomogla da prebrodi mentalnu prepreku i vrati se u formu u kojoj dominira svetskim tenisom. Govorio je srpski teniser i o svom odnosu sa trenerom Marjanom Vajdom.

Đoković je u 2018. godini napravio ogroman uspon, jer je u junu bio na 22. mestu ATP liste, a trenutno je na njenom samom vrhu.

Povezano

Kada sam pre nekoliko godina osvojio Rolan Garos i vezao četiri Gren Slem titule počeo sam mnogo da razmišljam i udario sam u svojevrstan ’emotivni zid.’ Nikada nisam mislio da će se to dogoditi, da ću imati problema da se motivišem za takmičenje. Nikada nisam izgubio strast za tenisom, uživao sam u igranju, treniranju, ali mučio sam se kada je trebalo da se nadmećem„, rekao je 31-godišnji srpski teniser.

Razgovarao sam sa mnogim teniskim legendama jer sam mislio da su i mnogi od njih tokom velikih karijera imali problematičnih perioda u kojima im nije išlo dobro. Martina Navratilova bila je veoma ljubazna prema meni i mnogo smo razgovarali. Rekla mi je kako sportista mora da dođe do tog trenutka kako bi mogao da dosegne novi vrhunac i nađe nove načine da se motiviše„, rekao je Đoković, koji je u prethodnom periodu postao i porodičan čovek i stekao druga interesovanja osim tenisa.

Činjenica da sam postao otac dala mi je novi talas motivacije i samopouzdanja i odigrao sam možda i najboljih godinu i po dana 2015. i 2016. godini. Zatim je krenula i povreda lakta i mislio sam da me je to poremetilo i na emotivnom planu. Počeo sam da razmišljam kako da najbolje ‘žongliram’ svim aspektima svog života – kako da budem najbolji teniser, a u isto vreme da budem muž i otac. Mislim da sam u poslednji šest meseci uspeo da ostvarim tu ravnotežu. Kako će se situacija odvijati u narednom periodu? Ne znam, nemam kristalnu kuglu koja predviđa budućnost, pa ću samo uživati u svakom trenutku„, rekao je prvi reket sveta, koji je potom govorio i o svom odnosu sa trenerom i prijateljem Marjanom Vajdom.

On je za mene više od trenera – on je prijatelj, član porodice i neko na koga uvek mogu da se oslonim. Iako nismo sarađivali 12 meseci, bili smo u konstantnoj komunikaciji, razgovarali smo o životu, porodici, ali i tenisu. Imamo neraskidivu vezu. Presrećan sam što ponovo i zvanično sarađujemo„, rekao je osvajač 14 Gren Slem titula.

Đoković će nastupati na završnom turniru sezone u Londonu, a prvi protivnik biće mu Amerikanac Džon Izner.