Zvanično: Kermod napušta ATP

ATP 8. mar. 201911:17
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images

Kris Kermod odlazi sa mesta izvešnog direktora i predsednika ATP na kraju sezone, pošto njegov mandat neće biti produžen, potvrdila je ta organizacija.

Bila je privilegija raditi kao izvršni direktor i predsednik ATP. Ponosan sam na ono što smo postigli u međuvremenu. Želim da zahvalim svima u organizaciji, igračima i organizatorima turnira na podršci. Ostaću potpuno posvećen funkciji do kraja mandata, a organizaciji želim mnogo uspeha u budućnosti„, poručio je 55-godišnji Englez.

Kermod je na čelu ATP bio od 2014. godine, a za vreme njegovog mandata ta organizacija je beležila velika uspehe, pre svega, na planu finansija i popularnosti.

Između ostalog, jedan je od ključnih ljudi za stvaranje turnira poput Next Gen i ATP kupa, koji će se premijerno održati 2020. godine.

Među glavnim razlozima za njegov odlazak navodi se gubitak poverenja kod tenisera. Iako su Rafael Nadal i Rodžer Federer nekoliko puta javno podržali rad Kermoda, sva trojica predstavnika igrača glasala su protiv novog mandata.

Među najvećim pobornicima za njegov odlazak u prethodnom periodu nalazio se i Novak Đoković.

Ne bih iskazivao svoj stav povodom cele situacije zato što bih time postao podložan kršenju poverenja unutar organizacije. Ne želim da rizikujem na taj način. Rađene su neke pozitivne stvari, poput ATP kupa, ali se mnoge moraju promeniti„, istakao je Novak, koji ima funkciju predsednika Unije igrača.