Đoković dobio nagradu od Princa Vilijama

ATP 8. dec 201223:22
Podeli:
Britanski Princ Vilijam uručio je najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću nagradu fondacije „Centerpoint“, za doprinos životima mladih širom sveta.

 „Ovo je jedno od najvećih priznanja koje sam dobio, jer prepoznaje doprinos moje Fondacije životima mladih širom sveta, što je veliki deo našeg posla. Centerpoint je dobrotvorna organizacija koja se bori da više ne bude mladih ljudi bez krova nad glavom, i čast mi je da primim nagradu iz ruku njenog pokrovitelja Vojvode od Kembridža“, rekao je Đoković.

U momentu rukovanja dvojice velikih dobrotvora prolomio se aplauz u dvorani Rojal Albert Hol u Londonu, koja je za ovu priliku bila pretvorena u svojevrsnu čarobnu zemlju u belom. Princ Vilijam je pokrovitelj fondacije od 2005. godine čime je nastavio dobrotvorni rad svoje pokojne majke Princeze Dajane.

Ove jeseni fondacija koju je osnovao srpski teniser prikupila je 1,4 miliona dolara za obrazovanje dece na prvoj humanitarnoj večeri u Njujorku, zatim je posetio vrtić „Ispod lipa“ u Lešnici kod Loznice sa ciljem da podigne svest o značaju ulaganja u rani razvoj i učenje u ranom detinjstvu, a sa svojim sponzorom, kompanijom Uniklo pokrenuo je program „Odeća za osmeh“ koji ima za cilj da obezbedi deci svih uzrasta šansu za bolju budućnost.

Author: AK