Mekinro odgovorio Kirjosu: Je li to najbolje što umeš?

ATP 22. jun 201910:33 > 10:33
Podeli:
Mike Stobe/Getty Images for The Laver Cup

Legendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da je Nik Kirjos morao da pokaže više poštovanja prema Novaku Đokoviću.

Kirjos se u poslednje vreme ‘istakao’ kritikama na račun najboljeg tenisera sveta. Između ostalog, australijanskom teniseru je smetao način na koji Đoković proslavlja pobede.

„Nik nije trebalo da onako govori o Novaku. Da li je zaista najbolje što može da mu zameri način na koji proslavlja pobede. Hajde, molim te… Zar Đoković ne zaslužuje poštovanje s obzirom na to da je osvojio 15 Slemova? Novak može da radi šta god poželi“, konstatovao je legendarni Amerikanac.

Povezano

Kirjos je ponovo uzburkao javnost na turniru u Kvinsu. Zbog svađe sa sudijama i narušavanja pravila, Australijanac je na kraju kažnjen sa 25.000 dolara.

„On ima 24 godine i donosi neku vrstu elektriciteta u svet tenisa. Zato valjda svi i pokušavaju da ga razumeju. Mogu da vam kažem da mi ne smeta to što baca stolice ili šta već radi. Najveći problem je što ne daje sve od sebe, što ga ne interesuje igra. Zašto je to tako, ne znam. Nisam ja Sigmund Frojd“.

Legendarni Amerikanca upozorio je ipak Australijanca da bi mogao da zažali zbog svojih postupaka.

„Šta god da uradiš, koliko god uspešan da budeš, uvek ćeš se pitati jesi li mogao više. Takav je slučaj bio i sa mnom“, zaključio je Mekinro.