Mari: Idealno bi bilo da ne menjam partnere

ATP 23. jun 201912:28 > 12:30
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Britanski teniser Endi Mari rekao je da nije očekivao u finalu Kvinsa u konkurenciji dublova, samo pet meseci posle operacije kuka za koju se odlučio da bi spasao karijeru.

Mari i Španac Felisijano Lopes su u polufinalu savladali Džona Pirsa i Henrija Kontinena, a prethodno su eliminisali i prve nosioce – Roberta Faraha i Huana Sebastijana Kabala.

Uopšte nisam imao velika očekivanja. Imao sam težak žreb, igrali smo protiv prvih nosilaca na startu, a nikada nisam igrao sa Felisijanom ranije. Mislim da su se stvari popravljale iz meča u meč takođe“, rekao je Mari.

Povezano

Britansko-španska kombinacija će se u borbi za titulu sastati as Džoom Selisburijem iz Velike Britanije i Amerikancem Radživom Ramom. Lopesa prethodno očekuje finale singla sa francuskim teniserom Žilom Simonom.

Pre operacije u januaru, Mari je na Australijan Openu najavio povlačenje posle Vimbldona. U međuvremenu je promenio planove, igraće na najvećem turniru na svetu u paru sa Pjer-Igom Erberom iz Francuske, a posle US Opena će se vratiti singlu.

Posle polufinala, Mari je istakao da ne oseća bol u kuku, ali je priznao da oseća posledice tri meča koje je igrao na Kvinsu.

Leđa su mi pomalo kruta. Zbog velikog broja loptica morate da se saginjete, uvek ste praktično u klečećem položaju više nego u singlu. Nisam navikao na to, ruka mi je malo umorna zbog servisa. Ali, kuk mi je fantastičan za sada. Ne osećam ništa, što je sjajno“, naglasio je Mari.

Britanac će naredne nedelje u Istbornu igrati u paru sa Brazilcem Marselom Melom, a potom će mu partner biti Erber.

Idealno bi bilo da ne menjam partnere svake nedelje. Ali, imam trojicu sjajnih, tako da verujem da možemo do dobrog rezultata. Samo ću svake nedelje morati neke stvari da radim drugačije“, rekao je Britanac.

Mari je najavio da bi na Vimbldonu mogao da igra i u miksu, ali tek treba da odluči ko će mu biti partnerka.