Bagdatis se oprošta na Vimbldonu

ATP 24. jun 201911:08 > 11:08
Podeli:
Julian Finney, Getty Images

Markos Bagdatis objavio je da predstojeći Vimbldon biti njegov poslednji turnir u karijeri.

Poslednji meč na ATP nivou Bagdatis je igrao u Dubaiju, kada je stigao do drugog kola. Potom se mahom takmičio na čelendžerima.

„Naredni Vimbldon biće moj poslednji turnir. Zahvalan sam organizatorima koji su mi dali specijalnu pozivnicu i na taj način mi pružili šansu da se oprostim od sporta koji toliko volim i koji je bio veliki deo mog života.

Odluka nije bila laka. Ipak, bilo mi je vrlo teško, pogotovo fizički, da se vratim tamo gde želim. Čak iako i dalje želim da se takmičim, moje telo mi ne dozvoljava. U poslednje dve godine sam često bio povređen, osećao sam bol.

Pored toga, imam predivnu ženu, dve mlade ćerke i treće dete na putu. Radujem se što ću provoditi više vremena kod kuće.

Iako sam tužan što se oprašta, uzbuđen sam zbog svega onoga što me čeka. Svakako, neću napustiti tenis sasvim“, navodi se u saopštenju.

Bagdatis ima 34 godine. Profesionalac je postao 2003, a u karijeri je osvojio četiri titule. Najbolji plasman na ATP listi ostvario je 2006. godine kada je bio osmi teniser sveta.