Trojica igrača napustili Savet igrača

ATP 29. jun. 201913:35 > 21:58
Podeli:
Getty images/Tom Dulat

Holanđanin Robin Hase, Britanac Džejmi Mari i Ukrajinac Sergej Stahovski napustili su ATP Savet igrača.

U petak je u Londonu održan novi sastanak Saveta. Tom prilikom je Holanđanin obavestio ostale članove da na njega više ne računaju.

„Zvanično sam se povukao iz Saveta igrača na sastanku uoči Vimbldona. Imao sam tu privilegiju da predstavljam ostale tenisere. Iako smo dugo vremena ulagali napore da se nešto promeni, godina nije bila baš produktivna. Mislim da ne mogu da radim ovaj posao na način na koji bi trebalo. Šta više, smatram da način na koji radimo posao nije na nivou koji bi mogao da pomogne tenisu da napreduje„, navodi se u saopštenju 73. tenisera sveta.

„Pridružio sam se Savetu iz nekoliko razloga ali glavni su bili želja da učinimo ovaj sport većim i boljim. Smatram da mojim idejama nije dato dovoljno značaja. S obzirom na sve to, morao sam da se zauzmem za sebe i ono u šta verujem“.

Hase je Savetu pristupio pre skoro tačno godinu dana, kada su uoči Vimbldona izabrani novi članovi. Holanđanin je tada bio jedan od igrača koji su izabrani kao predstavnici tenisera koji su rangirani od prvog do 50. mesta na ATP listi.

Kasnije u toku dana, i predstavnik trenera Dani Valverdu je saopštio da napušta Savet.

„Želim da informišem sve da napuštam svoju poziciju u ATP Savetu igrača. Ponosan sam što sam imao priliku da predstavljam trenere najbolje što sam mogao. Ipak, odlučio sam da završim s tim. Želim Savetu sve najbolje u nastavku rada“, napisao je Valverdu, koji je u prošlosti radio sa Endijem Marijem i Grigorom Dimitrovim, a nedavno se priključio timu Stana Vavrinke.

Inače, kompletan Savet i njegov predsednik Novak Đoković nedavno su se našli na meti kritika kada je odlučeno da se Krisu Kermodu ne produži mandat predsednika ATP. Problem je izazvala i pozicija Džastina Gimelstoba, koji je na kraju odlučio da se samostalno napusti Upravni odbor ATP.