Federer o Savetu: Situacija definitivno nije dobra

ATP 3. jul 20198:15 > 8:15
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer istakao je da još nije razgovarao sa predsednikom Saveta igrača Novakom Đokoviće, ali je dodao da smatra da 'sa političke strane' situacija n ije sasvim dobra.

Savet je u petak održao višečasovni sastanak u Londonu, pred početak Vimbldona. U subotu je obelodanjeno da su Holanđanin Robin Hase, Britanac Džejmi Mari i Ukrajinac Sergej Stahovski rešili da napuste svoje pozicije. Isto je učinio i Dani Valverdu, kao predstavnik trenera.

Povezano

„Znao sam da je Robin razmišljao o povlačenju još u Indijan Velsu. Pokušao sam da ga motivišem da ostane, da nastavi da radi jer sam mislio da može da doprinese svojim učešćem u radu Saveta. Nije me iznenadilo što je otišao, pogotovo ako oseća da nema uticaja. Situacija definitivno nije dobra. Mada ne bih rekao da je sve ostalo u lošem stanju jer imamo rekordne nagradne fondove, turniri su posećeni… Sve je tu dobro, samo se čini da sa političke strane ima problema“, kazao je Rodžer.

Upitan je li imao priliku da razgovara sa Đokovićem, koji je predsednik Saveta, švajcarski teniser je odgovorio:

„Ja nisam razgovarao sa Novakom još, tako da ne znam šta da vam kažem. Imali su dugačak sastanak. Ne znam šta su pričali tokom tih sedam sati. Nisam raspoložen da pričam o politici.“

Federer se u utorak 17. put zaredom plasirao u drugo kolo Vimbldona, pobedom nad Lojdom Harisom 3:1 (3:6, 6:1, 6:2, 6:2).