Očajni Zverev: Zašto mi taj čovek uništava karijeru?

ATP 7. jul 20199:33 > 9:34
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images

Nemac Aleksander Zverev ove godine ne igra na očekivanom nivou, a napokon smo saznali i razlog zbog koga ima mnogo problema na terenu.

Alexander Hassenstein/Getty Images

Talentovani teniser je još jedan razočaravajući poraz doživeo na startu Vimbldona kada ga je eliminisao Jirži Veseli. Nemac ove sezone nije u dobroj formi, a jedini trenutak vredan pažnje doživeo je u Ženevi gde je teškom mukom osvojio turnir iz serije 250.

Međutim, čini se da mladi igrač nema samo problem sa samopouzdanjem, a osnovni uzrok slabih partija je žestoka pravna bitka s bivšim menadžerom Patrisiom Apejom.

‘Da, istina je. Poslednjih mjeseci u sukobu sam s bivšim menadžerom,“ potvrdio je Zverev.

Iako je naveo da ne sme javno da komentariše slučaj, emocije ipak nije mogao da sakrije.

Ne znam zašto taj čovek pokušava da mi uništi život. Bili smo bliski, bili smo prijatelji, porodica, ne mogu da verujem kako čovek kome sam otvorio vrata svog privatnog života sada pokušava na sve moguće načine da mi uništiti karijeru.

Matthew Stockman /Allsport/Getty Images

Nije poznat razlog zašto se Zverev i Apej nalaze na sudu, međutim mnogi spekulišu da čileanski menadžer želi da naplati neke ‘stare’ dugove. Apej je inače naširoko poznat kao menadžer mnogih poznatih igrača, prvenstveno u Južnoj Americi. Vodio je brigu o Fernandu Gonzalesu, Giljermeu Koriji i Gabrijeli Sabatini, a navodno je radio i s Endijem Marijem. Nemački mediji pišu da je Čileanac obezbedio Zverevu ugovore sa mnogim renomiranim brendovima poput Adidasa i Heda.

Zverev je trenutno bez menadžera, a sve su glasnija nagađanja da će uskoro potpisati ugovor s agencijom ‘Team8’ u vlasništvu Rodžera Federera i Tonija Godsicka.