Ivanišević: Federer će se teško oporaviti od poraza

ATP 17. jul. 201912:40 > 12:50
Podeli:
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Goran Ivanišević u razgovoru za hrvatski Jutarnji list u svom stilu je prokomentarisao meč finala Vimbldona između Novaka Đokovića, čiji je trener, i Rodžera Federera.

Finale je trajalo čak pet sati, a Srbin je na kraju slavio.

„Ovo je savršen primer da je*eš lepotu i je*eš onoga ko je bolji, ako na kraju ne dobije meč. Znači, Federer je odigrao briljantan meč, bio je bolji u svakom segmentu igre, osim što nije dobio meč. Stvarno je odigrao tri taj-brejka za „onu stvar“. I tu se vidi koliko je Novak jak u glavi. Kad je trebalo, glava je presudila. Ne igraš najbolje, ne igraš ni blizu najboljeg, ovaj s druge strane taktički sve odigra čudesno i izgubi meč. Neverovatno! Federeru će biti teško da se oporavi od ovoga. Ovo je lagani šok za sve“.

Ivanišević je izneo svoje viđenje Novakovog uspeha.

„On je perfekcionista, teži svaki dan da bude sve bolji i bolji. Ovi drugi te pritiskaju ako nisi najbolji. Neverovatan je i kao osoba i ta cela njegova komunikacija sa celim timom. Novak uvek pita gde može da napreduje, želi da oboriti rekord po broju nedelja na broju 1, sigurno i po broju Grend slemova. Mislim da je ogroman favorit na US Openu, ako ostane zdrav, biće to sledeće sezone interesantna godina“.

Mnoge je iznenadila saradnja između Đokovića i Ivaniševića.

„Ima 6.000 bodova ispred drugog. Pitamo se šta njemu još treba? Ali on je perfekcionista, a ima stvari koje može on još bolje. On je želeo znati viđenje svoje igre na drugi način, na moj, jer sam radio taktike protiv njega, doduše neuspešno. Ja se držim teorije „Balkanca može trenirati najbolje Balkanac“. Taj mentalitet, to mogu razumeti samo ljudi s ovoga podneblja. Sigurno me nije uzeo bezveze da je išao kroz beležnicu i rekao tako, hajmo sada da uzme mene“.