"RF ima šanse za neki Gren slem, Novak može preko 20"

ATP 18. jul 20193:23 > 3:33
Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Nekadašnji teniser Pet Keš veruje da Rodžer Federer ima šanse da osvoji još neki Gren slem u karijeri i da trenutno ima malo igrača koji mogu da ga savladaju.

Kroz tri sedmice Rodžer Federer će napuniti 38 godina, a vreme ne ide na ruku dvadesetostrukom osvajaču Gren slemova da dođe do još neke titule iz kategorije najcenjenijih. Mnogi su verovali da je prilika na Vimbldonu poslednja da vide Rodžera sa zlatnim trofejom u ruci, mada i pored poraza u finalu od Novaka Đokovića njegova igra ohrabruje. Zato mnogi misle da Švajcarac i dalje može da dođe do titule.

Mislim da jedini igraći koji zaista mogu da ga dobiju su Novak i Rafa. Kada su jednaki, kada nemaju povrede, ne mislim da Nadal može da dobije Rodžera na Vimbldonu. Što se tiče tog turnira tu mogu da konkurišu samo dvojica koju smo videli u finalu. Mislim da Rodžer može da osvoji još trofeja, a Vimbldon deluje kao najbolja lokacija za to. Nadam se da mu ovaj poraz neće dati mira i da će ga podstaći. Video sam da nije srećan, ali ništa lošije nije igrao od Novaka“, rekao je Pet Keš.

Matthias Hangst/Getty Images

Nekadašnji četvrti teniser sveta sa druge strane veruje da bi Novak Đoković mogao da ima više Gren slem trofeja od Švajcarca. 

Da je Novak izgubio taj meč, rekao bih da nema više šanse da stigne Federera. Međutim sa ove pozicije, sada bih rekao da je veoma moguće“, poručio je Keš.

Srpski teniser je osvojio 16. Vimbldon savaladavši Federera u finalu.