ATP: Mari povratnik godine, mladi Italijani zablistali

ATP 19. dec. 201917:19 > 17:23
Podeli:
Rob Carr/Getty Images

ATP je objavio spisak nagrađenih za postignute rezultate u 2019. godini, a među njima su Rafael Nadal, Endi Mari, Rodžer Federer, Bob Brajan, Kevin Anderson, Mateo Beretini i Janik Siner.

Španac Rafael Nadal završiće godinu na prvom mestu ATP liste, a nekoliko igrača glasalo je da upravo Nadal bude odlikovan Stefan Edberg prizanjem. Biće to druga uzastopna takva nagrada za Nadala, a treća ukupno.

Bivši svetski broj 1 Endi Mari, koji je podvrgnut operaciji kuka u januaru ove godine, proglašen je za najboljeg povratnika na teren u 2019. godini.

Italijan Mateo Beretini proglašen je teniserom koji je najviše napredovao u godni na izmaku. Dvadesettrogodišnji igrač je u 2019. dostigao najbolji rang karijere – sa 54. napredovao je do osmog mesta na ATP listi, a velik uspeh ostvario je i plasmanom na Završni turnir.

Njegov sunarodnik Janik Siner dobio je priznanje za najboljeg novajliju godine. Osamnaestogodišnji Siner je sa 763. mesta napredovao do 78. pozicije, a osvojio je i titulu na „Next Gen“ turniru.

Siner je najmlađi igrač koji se našao u Top 80 još od 2003. kada je 17-godišnji Nadal bio 47. igrač sveta.