Marat savetuje Kirjosa: Vreme leti, biće mu žao

ATP 24. dec 201923:07 > 23:11
Matthew Stockman /Allsport/Getty Images

ruski teniser i svetski broj jedan Marat Safin bio je poznat tokom karijere po brojnim izlivima besa na terenu, a po tome je sličan Australijancu Niku Kirjosu. Safin razume kroz šta Kirjos prolazi, ali je ponudio savet 24-godišnjaku iz Kanbere.

Kirjos je tokom godine na izmaku demonstirao sve svoje najtamnije strane na nekim mečevima – publici je priredio izlive besa, svađe sa navijačima, sudijama i protivnicima, dobjiao suspenzije i finansijske kazne…

Povezano

Ne bih da ga osuđujem i znam da tema može da bude osetljiva. Reći ću ono što su svi ponavljali milion puta – ukoliko se uozbilji može da bude top 10 igrač na svetu“, izjavio je Marat Safin.

Mislim da on pokušava da sakrije svoje strahove time što se stalno šali. On mora da se suoči sa pritiskom i bude ratnik, ne tek zabavljač. Mislim da on može da bude sjajan kao ratnik, ali mora da prevaziđe teške trenutke. Uprkos potencijalu, on ne može da se ustali, pa stalno oscilira na ATP listi. Možda će mu suspenzija dati vremena da razmisli o tome šta treba da radi. On više nema 18 godina, a vreme prolazi brzo. Dok se osvrne, imaće 35, a neće imati karijeru iza sebe“, dodao je bivši ruski teniser.

Safin ima 39 godina, a u karijeri je dvaput osvajao Gren slem titule – 2000. je bio šampion US opena, dok je 2005. bio najbolji u Melburnu.

Kirjos ima šest ATP titula u singlu, a trenutno je 30. igrač ATP liste.