"Novak ima još 3-4 godine, sa Rodžerom je druga priča"

ATP 1. jan. 202011:37 > 11:38
Podeli:
Getty Images/Bradley Kanaris

Nekadašnji osmi teniser sveta Mark Filipusis smatra da se u vrhu ATP tura naredne sezone neće biti mnogo promena u odnosu na 2019. godinu.

“Ne bih se usudio da kažem da će se Nadalova i Đokovićeva dominacija okončati u 2020. godini. Đoković deluje jako i ima još tri-četiri godine na vrhunskom nivou ukoliko bude zdrav. I Nadal deluje brzo, mislim da neće posustati u narednih godinu-dve“, kaže Australijanac i osvrće se na Rodžera Federera:

Povezano

“Sa njim je drugačija priča. Ne zato što sumnjam u njega, ali Vimbldon je bio težak, dve propuštene meč lopte bile su gorka pilula. Definitivno će misliti o tome, znamo koliko ceni Gren slem titule, to je bila njegova šansa. Ako je bude imao sledeće godine, to je u Londonu, mada će biti ekstremno teško posle onoga što se desilo. Možda će imati šansu i u Australiji, uslovi su poslednjih godina izuzetno brzi tamo“.

Filipusis, nekadašnji finalista Vimbldona, nada se da će se probiti i neko od mlađih igrača.

“Moje nade su Cicipas, Tim i Zverev, a zaista mi se dopada i Šapovalov – igra divan, mada ne i kompletan tenis. Dimitrov je pokazao napredak u finišu sezone, atleta je i strastven, ali servis mu je problem. Ne smemo zaboraviti ni Danila Medvedeva, koji će se boriti za Gren slem titule“, zaključio je 43-godišnji Australijanac.

Australijan open, prvi Gren slem turnir u sezoni, počinje 20. januara.