Hopman kup, Pert od 08.00 i 09.30

ATP 6. jan 20114:01 > 4:04
Podeli:

Poslednjeg dana takmičenja u grupi A na turniru u Pertu snage će odmeriti domaćin Australija i Kazahstan, odnosno Srbija i Belgija.

Prvi će na teren otpisani „kenguri“ i Kazahstanci (Alisia Molik – Sesil Karatančeva, Lejton Hjuit – Andrej Golubjev), a potom sledi meč dana za plasman u finale prestižnog takmičenja. Srbiji je posle dva trijumfa dovoljan i bod za mesto u završnoj predstavi, dok je Begiji neophodna maksimalna pobeda od 3:0.

Prvu meč loptu imaće Ana Ivanović protiv Žastin Enan. Dosadašnjih pet međusobnih duela između bivših svetskih reketa broj jedan pripalo je Enanovoj, ali Ivanovićeva je pokazala da je puna samopouzdanja i sigurno da će imati ogorman motiv da prekine seriju poraza od Belgijanke.

Meč Ivanovićeve i Enanove će biti najbolji kod teniserki u protekloj nedelji – kaže direktor turnira Pol Meknami. – Obe igrаčice će biti veomа motivisane i očekujem fantastičan duel.

Čak i da Enanova pobedi Ivanovićevu Belgijancima će put do finala biti otvoren samo u slučaju trijumfa 178. igrača na ATP listi Bemelmansa nad Đokovićem. Talentovani Bemelmans i Novak se nikada dosad nisu sastajali, a obzirom na rejting, rezultate u 2010. i prikazanu igru u Pertu Srbin je apsolutni favorit.

Novаk je fаvorit i teško ga je pobediti – dodao je Meknami.

Author: M. M.