"Ne bih se iznenadio da Velika 3 ponovo osvoji sve"

ATP 12. feb 20209:35 > 9:36
Getty Images/Cameron Spencer

Mladi ruski teniser Danil Medvedev nada se da će neko mlađi imati priliku da trijumfuje na Gren slemu, ali je dodao da ga ne bi iznenadilo kada bi Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer ponovo osvojili sve.

Prošle sezone Đoković i Nadal su osvojili po dva Slema, da bi srpski teniser početkom ove godine trijumfovao na Australijan Openu.

Na pitanje očekuje li da neko mlađi osvoji Gren slem ove sezone, Medvedev je odgovorio:

Povezano

„Teško je reći. Ne volim da predviđam budućnost, ali sve je moguće. Nadal, Federer i Đoković imaju toliko titula zaredom da me ne bi iznenadilo da i ove godine osvoje sve“.

Mladi Rus je imao priliku da se sastane na terenu sa svom trojicom velikana.

„Svi su fantastični. Kvalitet svakog udarca je neverovatan, što je vrlo teško. Ne treba očekivati lake poene od njih. Ti dueli su kao borba za život. Lakše je dobiti ih na dva dobijena seta, nego na tri“.

Upitali su petog tenisera sveta i da li očekuje da Nadal sustigne Federerov rekord od 20 Slemova na predstojećem Rolan Garosu.

„Nama mladima je izuzetno zanimljivo da pratimo ko će koga prestići. Istina je da Rafa ima veliku prednost na Rolan Garosu. Ako ne bude povređen, verujem da će nastaviti tamo da pobeđuje“.

Medvedev je u karijeri jednom igrao finale Slema – prošle godine na US Openu.