Rios: Agasiju su oproštena četiri doping slučaja

ATP 18. feb. 202014:35 > 14:50
Podeli:
Getty Images/Matthew Stockman

U godinama kad su Andre Agasi i Pit Sampras žarili i palili svetskim teniskim terenima, jedan Južnoamerikanac je uspeo da postane prvi reket planete.

Marselo Rios je 1998. godine postao prvi Latinoamerikanac, koji je stigao do pozicije broj 1 na ATP rang-listi, na kojoj se zadržao šest nedelja.

Čileanac je ostao jedinstven kao prvi igrač sveta, bez osvojenog Gren slem turnira, ali je bio isto tako prepoznatljiv kao borac bez mane i straha i kao veliki brbljivac. Ništa se nije promenilo ni dvadesetak godina kasnije:

Agasi je četiri puta padao na doping kontrolama, ali su ga obožavali u ATP, pa su ga svaki put pomilovali. Da je bio suspendovan, tenis bi postao jedno pravo sr… U suštini, ATP organizacija je pravo sr… i svi koji su u njoj gledaju samo sopstvene interese. Završni ATP Mastersi su se uvek igrali na tvrdoj podlozi, kako bi pobeđivao Sampras. Nisu se nikada igrali na šljaci. Bilo je pošteno menjati podloge svake godine, a ovako su se uvek favorizovali određeni igrači”, rekao je Rios u intervjuu lokalnim medijima.