ATP Rio: Tim izgubio set od 341. igrača sveta

ATP 19. feb. 20202:01 > 2:05
Podeli:
Darrian Traynor/Getty Images

Dominik Tim prošao je u drugo kolo ATP turnira u Rio de Žaneiru savladavši domaćeg tenisera Felipea Melenija Rodrigesa Alvesa 2:1. Po setovima je bilo 6:2, 4:6 i 6:1.

U prvom setu brejka nije bilo do šestog gema kada je Tim oduzevši servis rivalu poveo 4:2. Još jedan brejk mu je doneo i vođstvo u setovima. U drugom setu se Tim najpre mučio sa protivnikom jer je dve brejk lopte u četvrtom gemu propustio, pa je pri rezultatu 3:3 izgubio svoj servis. Propustio je do kraja samo još jednu brejk šansu i anonimni Brazilac je dobio drugi set održavši brejk prednosti.

U trećem setu Tim furiozno počinje, dobio je pet gemova na početku i tako je lako došao do 6:1 u tom delu igre.

Naredni rival prvom nosiocu će biti Đaume Munar koji je dobio Salvatorea Karuza u prvom kolu 2:0, po setovima 7:5 i 6:4. U drugo kolo turnira plasirali su se Domingeš i Mager koji su obojica kvalifikanti. Oni su u dva seta dobili Gaja odnosno Kaspera Ruda. Osmi nosilac Rud je ispao od Đanluke Magera po setovima 7:6 i 7:5.

Leonardo MAjer je ispao od Lorenca Sonega 2:1, i Sonego će igrati sa Dušanom Lajovićem koji je takođe u tri seta savladao Marka Čekinata. Domaći teniser sa specijalnom pozivnicom Tijago Sejbot Vajld je dobio Alehandra Davidoviča Fokinu 2:1 i igraće sa Bornom Čorićem koji je u dva seta dobio Huamna Londera.

Ostali rezultati: Balaž-Kuevas 2:0, Alkaraz Garfia-Ramos 2:1, Koria-Mute 2:1.