Novak: Tenis je škola života, svestan sam svoje serije

ATP 24. feb 20209:08 > 9:10
Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković kaže da turnir u Dubaiju počinje sa dodatnom dozom samopouzdanja posle odličnog januara u Australiji, u kojem je osvojio ATP kup sa Srbijom i potom slavio u Melburnu.

“Kada se osvoji Gren slem titula na startu sezone, a imao sam sreće da osvojim toliko puta Australijan open, to je uvek sjajan i veoma pozitivan početak godine koji mi daje mnogo samopouzdanja. Znam da bih svaki put posle toga imao odličnu sezonu i nadam se da će to biti slučaj i sada. Svestan sam u kakvoj sam seriji i svestan sam toga da se osećam sjajno na terenu – veliki broj pobeda znači više samopouzdanja“, kaže Novak i dodaje:

Povezano

“Ipak, svestan sam da se to samopouzdanje lako može poremetiti i izgubiti, zbog toga pokušavam da svakom turniru i svakom meču priđem sveže, ispočetka. Nastavak serije, da, sa aspekta samopouzdanja, ali kada je reč o samoj igri, krećem ispočetka“.

Na pitanje ima li prostora za napredak u njegovoj igri, Đoković odgovara:

“Da, to je moja najveća motivacija i jedan od razlofa zašto i dalje igram i ulažem toliko truda i posvećenosti svakog dana. Tenis je sjajan za mene ne samo da se poboljšam kao igrač, već i kao čovek, da izgradim karakter. Tenis me pokreće, pokreće moje emocije, uz njega mogu da razumem sebe na dubljem nivou. Tenis je velika škola života“.

U prvom kolu Novak se u ponedeljak sastaje sa Malekom Džazirijem, od 16 časova na Sport klubu 1.