"Odsustvo RF ne utiče na mene, moji ciljevi se znaju"

ATP 24. feb 202018:24 > 18:24
Podeli:
Francois Nel, Getty Images Sport

Srpski teniser Novak Đoković priznao je da odsutvo Rodžera Federera nije uticalo na njegov pristup turniru u Dubaiju.

Najbolji teniser sveta je u prvom kolu savladao Maleka Žazirija za samo sat vremena sa 6:1, 6:2.

„Turnir je počeo na pravi način. Kao što sam rekao, nedostajalo mi je da igram ovde. Zaista sam uživao. Mnogo ljudi je bilo na tribinama. Radni je dan, zato bih posebno zahvalio svima što su došli“, rekao je Novak.

„Meč je trajao sat vremena. Sve je prošlo kako sam i zamislio. Naravno, uvek postoje stvari koje mogu da budu bolje. Ali, zadovoljan sam kako je sve izgledalo.“

Upitali su ga novinari i koliko je na njega uticalo to što je Rodžer Federer odustao od turnira zbog operacije kolena.

Povezano

„Ne naročito. Rodžer je veoma važan za ovaj sport. Naravno da mi je žao što će propustiti sve turnire do sezone na travi. To je udarac za naš sport, a pogotovo za ovaj turnir gde je trebalo da brani titulu. Međutim, što se mog pristupa tiče, to nije promenilo ništa. Da je on u žrebu, mogli smo da se susretnemo tek u finalu. A do tada treba pobediti bar još četiri igrača“.

Prošle godine je Federer u Dubaiju osvojio 100. titulu u karijeri. Đoković trenutno ima 78, a rekord po broju osvojenih trofeja drži Džimi Konors sa 109.

„Svestan sam toga, ali nije mi cilj da oborim taj rekord. Kao što sam već rekao, ove sezone sam fokusiran na prvo mesto na ATP listi, Olimpijske igre i Slemove“.

Zanimalo je predstavnike sedme sile i koliko Novaku znači podrška njegovog sina Stefana.

„Stefan ima pet i po godina, razume zašto često nisam kod kuće. Uvek se radujem kada je on u publici. I on voli tenis. Ali ne želim da mu namećem ništa“.

Na pitanje da li njegov naslednik ima omiljenog igrača, Đoković odgovara:

„Nisam ga pitao. Za sada zna sa Rafu, Rodžera, Cicipasa, Tima i Zvereva. Nije gledao tenis kada ja ne igram. Ipak, mogao bih da pogodim ko mu je omiljeni“.

Najboljeg tenisera sveta u drugom kolu čeka Filip Kolšrajber.