Nadal: Ne želim da Novak osvoji više Slemova od mene

ATP 25. feb 202011:50
Podeli:
Getty Images/Hector Vivas

Drugi teniser sveta Rafael Nadal priznao je da ne bi želeo da Novak Đoković završi karijeru sa više Gren slem titula od njega.

Španski teniser učestvovaće ove nedelje na turniru Akapulku.

„Za ovaj turnir me vežu lepe uspomene. Osećam se kao kod kuće“, rekao je Nadal na sastanku sa medijima.

„Posle Australijan Opena, ovo je veoma važna nedelja za mene, da vidim kako ću se osećati na terenu“.

Posle prvog Gren slema u sezoni, drugi teniser sveta je priznao da je u finalu navijao za Dominika Tima protiv Novaka Đokovića. Srbin je tada osvojio 17. veliku titulu, te sada ima dve manje od Španca.

Povezano

„Svet u kome živimo je nekada dvoličan. Imam dobar odnos sa Dominikom, kao i sa Đokovićem. Ali ako me pitate da li bih želeo da Novak osvoji više Slemova od mene, odgovor je ne. To je realnost. Kada Đoković osvoji trofej, čestitam mu“, kazao je Rafa.

„To je čisto profesinalna stvar. Isto tako, ako biste pitali Novaka da li bi više voleo da ja osvojim Rolan Garos ili Tim, verovatno će njegov odgovor glasiti – Dominik“

U ponedeljak je Đoković otkrio da su Nadal, Federer i on u istoj WhatsApp grupi.

„To nije grupa u kojoj smo samo nas trojica. Tu je više ljudi, postoji i grupa u kojoj su svi igrači koji su u Savetu. Delimo vesti, saopštavamo šta se dešava. Ima još grupa u kojima smo, ali ne postoji jedna u kojoj smo samo nas trojica. To nije česta komunikacija, ali smo aktivni kada treba da podelimo neke informacije. Ali kada je nešto privatno, kada želimo da čestitamo jedni drugima, onda ne pišemo u grupi, već pojedinačno. U grupama se držimo poslovnih stvari“.

Nadal će u prvom kolu turnira u Akapulku igrati protiv Pabla Anduhara.