Novo Ducijevo samouništenje, Kvon u 1/4 finalu Akapulka

ATP 27. feb 20200:33 > 0:41
Podeli:
Morgan Hancock, Getty Images Sport

Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale ATP turnira serije 500 u Akapulku, pošto je poražen od Korejca Kvona 7:6, 6:0.

Duciju se u Meksiku dogodilo ono što mu se dogodilo u Rio de Žaneiru pre nepunih nedelju dana. Italijan Sonego, bukvalno ni iz čega ga je izbacio, a to je isto učinio Korejac 52 mesta lošije plasiran na ATP listi. Duci je ovaj meč sam izgubio. Imao je 24. teniser planete od starta brejk prednosti i kod 5:4 je servirao za set. Na 30:30 dogodila se jedna sporna situacija, gde je posle korekcije sudije presuđeno da poen ide Kvonu za brejk loptu. Nju je Lajović spasio, a potom je izgubio dva poena i Korejac je poravnao na 5:5. Međutim, Lajović ponovo pravi brejk i ponovo stiče šansu da servira za set. Međutim, izguibo je taj gem sa nulom i tada je usledio ozbiljan psihološki pad.

U taj brejku je bilo ubedljivih 7:2 za Kvona, a situacija se prenela i na drugi set. Odmah izgubiljen servis, pa onda i dupli brejk Kvona za 3:0. Poslednja šansa Ducija bila je naredni gem kada je imao dve brejk lopte, ali Korejac je uspeo, malo uz pomoć sreće, malo uz Lajovićevu pomoć, da se odbrani, povede 4:0, a onda osvojio i naredna dva gema za četvrtfinale.

Rival u četvrtfinalu biće mu bolji iz duela Nadal – Kecmanović, a direktan prenos se očekuje oko 5 časova na Sport Klubu 1.