Zimonjić: Možda posle svega i više turnira nedeljno

ATP 3. apr. 202013:25
Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Dvostruki osvajač Vimbldona u dublu Nenad Zimonjić istakao je za Sport klub da je odluka da Vimbldon bude otkazan zbog pandemije koronavirusa "razumna i ispravna“.

Nikome nije lepo u ovakvim situacijama kada se ne živi normalan život. Ali opet, treba donositi razumne i ispravne odluke, a ovo je bila jedna od njih. Kako sam čuo, Vimbldon nije otkazan od Drugog svetskog rata. Retko kada se odlučuju da otkažu srednju nedelju, da se za vreme nje ne igra. Znamo koliku pažnju oni posvećuju tradiciji, to je sigurno najveći teniski turnir. Velika je šteta što je ovakva situacija, ali nadam se da će se uskoro izaći iz svega ovoga i da se ćemo se svi vratiti normalnom načinu života“, istakao je Zimonjić.

Povezano

Upitan šta je planirao i kako će ova pauza da utiče na njegove dalje ambicije, 43-godišnjak je rekao:

To je dobro pitanje. Trenutno ni sâm ne znam. Plan mi je bio da igram do Vimbldona i da tada donesem odluku da li ću nastaviti karijeru ili ne. Ono što radim niko do sada nije uradio, tako da nemam na koga da se ugledam. Imam i dalje motivaciju i želju. E sad, kada ćemo izaći iz ove situacije još ne znam, ali ovo vreme svakako mogu da iskoristim na najbolji mogući način – da budem sa svojom porodicom, da radim stvari za koje nisam imao vremena i da preispitam celokupnu situaciju“.

On sumnja da će se bilo šta igrati do kraja godine.

Sport je takav da mora mnogo da se putuje, a kakve će restrikcije biti posle ovoga što se tiče putovanja, stadiona i bilo kakvih aktivnosti koje uključuju veliki broj ljudi, pitanje je. Izgleda da će proći dosta vremena dok se ovo ne smiri. Dobra stvar je što se igra u celom svetu i možda će se negde napraviti neki drugi plan, da se turniri odigravaju gde god je to moguće. Možda čak i da se odigra više turnira iste nedelje, kako bi igrači dobili šansu da igraju. Jer, tenis je specifičan sport, za razliku od timskih sportova gde imaju zagarantovane plate. U tenisu retko ko ima ugovore sa sponzorima na godišnjem nivou. Obično su to zarade koje se ostvarjuju na turnirima, a s obzirom na to da ne mogu da igraju, onda je to veliki problem za sve igrače“, zaključio je Zimonjić.

Studio Sport kluba o otkazivanju Vimbldona počinje u 20 časova.