Troicki za SK: Znam da posle pauze nije lako vratiti se

ATP 3. apr 202013:46 > 13:48
Print screen/SK

Srpski teniser Viktor Troicki istakao je za Sport klub da mu je žao jer je Vimbldon otkazan zbog pandemije koronavrusa, posebno zbog toga što je planirao da ove godine na njemu učestvuje.

Iskreno, tenis nije najbitnija stvar u ovom trenutku, već da se vratimo normalnom životu i da ovo što pre prođe. Nadam se da će se to uskoro dogoditi. Nadam se da će i tenis početi što pre, ali ne izgleda tako. Čelnici ATP odlažu Gren slemove i manje turnire. Definitivno ne mogu da nam kažu do kada će sve to trajati. Situacija nije laka ni za koga. Moramo da budemo strpljivi i da prebrodimo ovo kako znamo i umemo“, istakao je Troicki i dodao:

Povezano

Nema nikakvog treninga, sve je zatvoreno. Jednom sam bio na dužoj prinudnoj pauzi i znam da nije lako jer predstoji dosta vremena do tog sledećeg početka. Treba tempirati formu adekvatno. Krenuću na vreme sa treninzima i nadam se da ću uspeti da se spremim za taj novi početak, kada god to bilo“.

Upitan da li lakše podnosi ovu situaciju ili kada mu je izrečena 18-mesečna suspenzija zbog toga što nije dao uzorak krvi na zakazanom testiranju, 34-godišnjak je rekao.

Neuporedivo je. Sada su svi na pauzi i zna se zbog čega, a onda sam osećao da je učinjena velika nepravda. Tada sam bio van sebe i bilo mi zabranjeno maltene da se bavim tenisom“.

Troicki je planirao da se ove godine takmiči na Vimbldonu.

To mi je jedan od omiljenih turnira i turnir na kome sam postizao sjajne rezultate. Moja igra odgovara igri na travi. Iako sam Vimblon poslednjih godina propuštao zbog povreda, nadao sam da ću se sada vratiti. Ali eto, izgleda da se to ni ove godine neće desiti. Zaista mi je žao što se sve ovo dešava, ali moramo da izdržimo i da ostanemo jaki. Ne znam kada će biti datum povratka, nadam se što pre. Ali, kao što vidimo, u Americi se tek zahuktava i izgleda da će biti sve gore i gore“.

Studio Sport kluba o otkazivanju Vimbldona počinje u 20 časova.