Džojstik umesto reketa: Igraće se Masters u Madridu

ATP 8. apr 202012:15 > 12:15
Getty Images/Julian Finney

Najbolji teniseri sveta uzeće džojstike umesto reketa pošto su organizatori otkazanog Mastersa u Madridu najavili održavanje virtuelnog takmičenja, koje će za cilj imati prikupljanje sredstava za igrače ugrožene suspenzijom sezone.

Turnir u prestonici Španije je trebalo da se održi u maju, ali je otkazan zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, čelni ljudi su došli na ideju da organizuju virtuelno takmičenje, na kome će se nadmetati najveće teniske zvezde u video igrici.

Povezano

„Razmišljali smo na koji način možemo da privučemo navijače. Pokretanje virtuelnog turnira naglašava tehnološku, mladalačku i inovativnu stranu tenisa. Dakle, oranizovali smo turnir za teniske profesionalce, a da oni ne moraju da napuste svje domove. Njegov cilj nije samo zabava, već da učinimo nešto važno za sve u ovom momentu“, rekao je direktor turnira Felisijano Lopes.

Virtuelni turnir u Madridu održaće se od 27. do 30 aprila. Organizatori su obezbedili novčani fond od po 150.000 evra u obe konkurencije. Pobednici će odlučiti koliko će se od toga donirati teniserima i teniserkama koji ekonomski trpe zbog suspenzije sezone, a dodanih 50.000 evra biće donirano za borbu protiv koronavirusa.

Turnir će se igrati u obe konkurencije. Učestvovaće po 16 igrača, koji će u početku biti podeljeni u četiri grupe. Prvi i drugi iz svake grupe će proći u četvrtfinale.