"Nadam se da će tenis da dotakne dno"

ATP 26. apr. 202017:51 > 17:53
Podeli:
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Pandemija koronavirusa izazvaće velike promene u tenisu, a Amerikanac Noa Rubin kao da je jedva dočekao da se dogodi nešto veliko kako bi njegov apel konačno neko shvatio ozbiljno.

I dalje nije poznato kada će se tenis vratiti, a sve je više predloga da se sezona nastavi bez gledalaca.

Kako stvari stoje, promene u teniskom svetu su nužne, a za to vrlo dobar razlog ima i Rubin koji je, kako kaže, godinama upozoravao teniske organizacije na probleme.

Teško je tako nešto izgovoriti, ali nadam se da će tenis da dotakne dno. Nadam se jer sam pričao ranije sa čelnicima ATP i WTA i ozbiljnost da se promeni tenis nije postojala. Tako da se nadam da će ovo biti signal koji će im reći, ‘Hej, u problemu smo'“, rekao je Noa, trenutno 225. igrač na ATP listi.

Dvadesetčetvogorodišnji Amerikanac, koji je nekad bio u top 100, od tenisa je zaradio nešto više od 750.000 dolara, ali smatra da drugima treba da se pomogne.

Pričao sam sa prijateljima i oni su mi rekli da će u naredna dva, tri, četiri meseca biti dovedeno u pitanje kako će da plate dugove. Ako kažemo da ne možemo da pomognemo igraču na 150. mestu na svetu onda dolazimo do ovakvih problema. Sigurno je da postoji nešto što nije u redu sa ovim sportom ili samom organizacijom,“ istakao je Noa.

Austrijanac Dominik Tim se nešto ranije zapitao zašto bi davao novac nižerangiranim igračima.