Đoković: Pre 10 godina sam želeo da napustim tenis

ATP 30. apr 202012:25 > 12:28
Ian Walton/Getty Images

Najbolji svetski teniser Novak Đoković u razgovoru za Skaj Sport Italija otkrio je da je posle poraza na Rolan Garosu 2010. godine bio toliko razočaran da je pomišljao da se povuče iz tenisa. Srećom to ga je brzo prošlo.

„Izgubio sam od Jirgena Melcera četvrtfinale Rolan Garosa 2010. godine i kako mi je teško pala eliminacija plakao sam. Bio je to težak trenutak za mene, želeo sam da ostavim tenis, jer sam video samo crno. Ipak, usledila je transformacija, posle tog poraza uspeo sam da oslobodim sebe“ .

Đoković se prisetio i prošlogodišnjeg spektakularnog meča protiv Rodžera Federera u finalu Vimbldona.

„To je bio jedna od dva najlepša meča koja sam ikad odigrao, odmah uz ono finale Australijan opena 2012. sa Rafom. Takvi susreti su jedinstveni, jer svašta može da se desi. Sa tehničkog stanovišta, Rodžer je od prvog do poslednjeg poena igrao odlično, ali sam sam bio dobar u odlučujućim poenima. Nisam mašio lopticu u tri taj-brejka, možda po prvi put u karijeri. Zahvalan sam što sam imao priliku da se borim sa veličnom kakva je Rodžer na prestižnoj areni kao što je Centralni teren Vimbldona“.

Pored toga što je donirao pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa, Novak je donirao i za Italiju.

„Celim svojim srcem volim Italiju. Uvek sam bio uz državu i njen narod. Dugo sam živeo tamo, u Peruđi i Firenci, kultura i jezik su me oduvek privlačili. Pomalo se osećam Italijanom, a baš me je pogodilo sve što se desilo Bergamu, Milanu i celoj Lombardiji. Dosta prijatelja imam upravo u Bergamu, preneli su mi da je situacija dramatična i zato sam odlučio da doniram pomoć. Nisam ni hteo da se za nju zna, ali sam je dao iz dubine duše“, zaključio je Đoković.