Braun na terenu: Kao malo svetlo na kraju tunela

ATP 2. maj. 202016:58
Podeli:
Michael Reaves, Getty Images Sport

Kao što ste mogli da vidite na kanalima Sport kluba, tenis se polako vraća, a egzibicioni međunarodni turnir u Nemačkoj održava se u blizini Koblenca. Najpoznatije lice na njemu je popularni Dastin Braun, koji je govorio o nesvakidašnjim okolnostima u kojima se turnir igra.

Dastin Braun je u subotu igrao dva duela, u prvom je sa 2:0 pobedio Britanca Jana Čoinskog, a istim rezultatom je izgubio od zemljaka Janika Hanfmana.

Lepo je ponovo igrati, mada je iskreno malo nadrealno, uzevši u obzir sve što se u svetu dešava. Mislim da svi uključeni ulažu veliki trud da turnir bude što bolje organizovan, uzevši u obzir sve preporuke zdravstvenog sistema Nemačke”, izjavio je 35-godišnji Dastin Braun, koji je slavio u prva dva meča na terenu Bejs tenis.

Povezano

Teško je ustati i trenirati kada ne znate kada ćete čak ni igrai. U tom smislu je ovaj turnir dobrodošao, pre svega da se svi mentalno prirpemimo za mečeve. Kao neko malo svetlo na kraju tunela”, rekao je nemački teniser poreklom sa Jamajke.

Braun je trenutno na 239. poziciji ATP liste, a najbolji plasman mu je bilo 64. mesto, koje je držao 2016. godine. Pored veoma atraktivnog stila igre, veliku pažnju publike privukao je 2015. godine, kada je na Vimbldonu izbacio Rafaela Nadala.

Egzibicione mečeve koji se igraju u Nemačkoj možete pratiti na Sport klubu 2 u prepodnevnim ranim popodnevnim časovima.